Blog: zin in!

 

Vorig jaar namen wij de rigoureuze beslissing om onze jarenlange carrières in het theater op te geven en een chambres d’hôtes te beginnen. Wij geven onmiddellijk toe dat dit best een risico was. In het theatervak waren wij als een vis in het water, een chambres d’hôtes was nieuw voor ons.

Nu we een jaar hebben gedraaid weten we dat we geen betere beslissing hadden kunnen nemen. Gezien de reacties van onze gasten en de reviews weten we dat onze gasten van Les Trois Comtes hebben genoten. En daar gaat het natuurlijk om in een chambres d’hôtes. Maar het mooie is dat we zelf ook zo hebben genoten. Wij denken dat het enorme plezier dat we zelf hebben in het runnen van Les Trois Comtes ook de gast ten goede komt.

Tot onze verrassing bleek Les Trois Comtes veel internationale gasten te trekken. Zo hebben we gasten van alle continenten mogen ontvangen en gasten uit liefst twaalf verschillende Europese landen. De gasten kwamen om vakantie te vieren, omdat er bruiloften in de streek waren, voor studie, voor werk, er even een lang weekend uit te zijn, sommigen, zoals een journalist die uit oorlogsgebied kwam, kwamen om helemaal niets te doen, totaal uit te rusten. Dit alles gaf Les Trois Comtes een hele speciale sfeer die wij nog nooit hadden meegemaakt.

Regelmatig hielden wij een table d’hôtes. Aan tafel schoven dan de meest uiteenlopende mensen aan, soms werden er wel vier verschillende talen aan tafel gesproken. Wij waren er wel eens bang voor of het wel zou klikken met zo’n divers gezelschap. Maar altijd weer, zonder uitzondering, ontstond er een verrassende gezelligheid.

Nog een verrassende bijkomstigheid is de prachtige omgeving. Van te voren hadden we niet verwacht dat je hier makkelijk weken kunt vullen met de meest uiteenlopende uitstapjes, van culinaire verwennerij tot natuur en cultuur. Je waant je hier in het Frankrijk van 30 jaar geleden.

Mocht u overwegen naar Les Trois Comtes te komen is het misschien goed ons nader voor te stellen. Dan weet u wie uw gastvrouw en gastheer zijn.

Onze namen zijn Wybrich Tonen-Kaastra en Gerard Tonen. Wij komen uit Nederland en werkten jarenlang in het theater. Beiden waren we zowel directeur van theaters als toneelgezelschappen.
Wybrich heeft als hobby koken en is gespecialiseerd in de Franse keuken. In de table d’hôtes die we aanbieden is dat zeker te merken. Daarnaast is Wybrich een gediplomeerd wijnkenner, maar vooral wijnliefhebber. Zij is dus helemaal op haar plaats in Les Trois Comtes.
Gerard was naast theaterdirecteur nog kinderboekenschrijver. In totaal schreef hij dertig kinderboeken. Bovendien is hij een fanatiek fotograaf.

Beiden zijn we fanatieke lezers en reizigers. Op de vele reizen die wij maakten, kwamen we soms in guesthouses en hotels die uitblonken in gastvrijheid en sfeer. Dit soort plekken gaven onze reizen extra glans. Het is onze ambitie om de gastvrijheid waarvan wij toen als reizigers zo van hebben genoten ook in Les Trois Comtes te creëren.