Saint-Hippolyte-du-Fort
Fontein op marktplein Saint-Hippolyte-du-Fort
Fontein op marktplein Saint-Hippolyte-du-Fort

De thuisbasis van onze Chambres d’hôtes, gelegen in de Languedoc pal aan de voet van de Cevennen.
Het stadje staat bekend om zijn talrijke fonteinen en zonnewijzers. Elke dinsdag- en vrijdagochtend is er een grote markt. Goede uitvalsbasis voor natuur-
en cultuurliefhebbers. Maar ook prachtige steden zoals Montpellier en Nîmes zijn op nog geen uur rijden van Les Trois Comtes.
Onze tip: bezoek de weekmarkt op vrijdagochtend met de rieten mand in de hand en verzamel een aantal streekproducten van de lokale boeren. Stap ook zeker even de Boulangerie Vanille op de Rue de Peirou binnen, een verwennerij aan heerlijke hartige broden en zoetigheden.

Sauve | Anduze | Sommières
Sauve | Pittoresk plaatsje nabij Saint-Hippolyte-du-Fort
Sauve | Pittoresk plaatsje nabij Saint-Hippolyte-du-Fort

Breng een bezoek aan deze middeleeuwse plaatsen rondom Saint-Hippolyte-du-Fort. Sauve is een pittoresk plaatsje aan de voet van de Cevennen.
Onze tip: Restaurant La Tour de Môle, sfeervol, fantastische keuken en vriendelijke bediening.
Anduze kenmerkt zich als een typische toeristenplaats met restaurantjes en winkeltjes. Vanuit Anduze loopt een spoorlijn naar Saint-Jean-du-Gard, dwars door het natuurgebied de Cevennen. Sommières is bekend om zijn rustieke, middeleeuwse centrum en zijn kasteel. Het stadje ligt tussen de Middellandse zee en de Cevennen en wordt ook wel de poort naar de Camargue genoemd.

 

Cevennen
Nationaal Park de Cevennen
Nationaal Park de Cevennen

Het nationaal park de Cevennen met haar adembenemende mooie natuur moet u gezien hebben. Van Florac to St-Germain-de-Calberte zijn de Cevennen een land van slingerende weggetjes, bezaaid met pittoreske routes vol prachtige vergezichten en adembenemende plekken. Het is een droomplek voor mooie en culturele uitstapjes.
Onze tip: de route van de ‘Corniche des Cévennes’ is een uniek spektakel van ‘kleine heuvelruggen en dalen’ van de Cevense valleien tussen Florac en St-Jean-du-Gard en gaat door de hoogste plaatsen van de Cevennen. Prachtig!! De route is 58 kilometer lang.

 

Ganges | Laroque
Canoë in Ganges
Canoë in Ganges

Een aangename dag van ontspanning in de volle natuur. Per kano of kajak kunt u kennismaken met de Gorges de Hérault aan de voet van de historische Cevennen. Deze rivier stroomt tussen de adembenemende kliffen, u kunt kiezen voor een leuke familieroute met de kinderen of avontuurlijk raften.
Onze tip: gebruik een eenvoudige lunch op één van de terrassen in Laroque, gelegen langs de rivier de Hérault. Hier heeft u een prachtig uitzicht!

15 minuten

Cirque de Navacelles
Cirque de Navacelles
Cirque de Navacelles

Cirque de Navacelles is een bijzonder natuur – verschijnsel. Een indrukwekkende valei met loodrechte wanden en diverse watervallen aan de oevers. Niet voor niets opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanaf het uitkijkpunt brengen diverse wandeltochten je langs dit bijzonder mooie natuurspektakel.
Onze tip: neem de autoroute richting Ganges (D25) – Blandas (D48), in Blandas bevindt zich één van de uitkijkpunten over het keteldal, een lust voor het oog! Maak vanuit dit punt gebruik van de wandelroute of autoroute naar het dorp Navacelles. 

45 minuten

Uzès
Place Aux Herbes | Uzès
Place Aux Herbes | Uzès

Deze middeleeuwse stad is van een bijzondere schoonheid. Allereerst is er de De Place aux Herbes die je mooiste dromen over een heerlijk plein in Frankrijk ver zal overtreffen. Met een markt op zaterdag waan je je even in andere tijden. Overigens wordt de markt in Uzès geroemd om zijn veelzijdigheid en is het alleen al om deze reden om op zaterdag Uzès te bezoeken.
Onze tip: mis het niet de zaterdagochtend markt in Uzès en een heerlijke lunch bij Le Zanelli of Les Terroirs loop bij de laatste ook zeker even het winkeltje binnen …

45 minuten

Montpellier
Place de la Comédie - Montpellier
Place de la Comédie - Montpellier

De hoofdstad van de Languedoc-Roussillon laat zich kenmerken door een interessante mix van prachtige moderne en middeleeuwse architectuur. Montpellier heeft het karakter van een bruisende en gezellige studentenstad vol kenmerkende historische gebouwen en straten. Vergeet ook zeker niet te slenteren door de vele winkelstraten.
Onze tip: Quartier de l’Ancien Courrier leuke authentieke boutiques in het hart van Montpellier.

45 minuten

Les Plages de Montpellier
Beachclub Le White Beach | La Grande-Motte
Beachclub Le White Beach | La Grande-Motte

U zoekt een ongerept strand, dan vindt u zeker wat u zoekt op één van de prachtige zandstranden van La Grande-Motte op nog geen uur rijden… Strandtenten? Paillotes heten ze in de Languedoc-Roussillon. Niet alleen fijne plekken om een dag van de zon te genieten, maar ook leuke adressen voor een hapje aan zee.
Onze tip: Le White Beach, reserveren noodzakelijk.

50 minuten

Nîmes
Maison Carrée | Nîmes
Maison Carrée | Nîmes

Nîmes is een zuidelijke stad en gelegen tussen de Cevennen en de Camargue, de Provence en de Languedoc. Romeins, klassiek en modern tegelijkertijd. Nîmes is zonder meer uniek. De vele overblijfselen uit het rijke verleden zijn hier goed bewaard gebleven. De stad staat in het teken van kunst en geschiedenis en heeft een grote dynamiek.
Onze tip: combineer een bezoek aan Nîmes met een bezoek aan het indrukwekkende Pont du Gard.

45 minuten

Mas du Mazelet
Mas du Mazelet | Saint-Félix-de-Pallières
Mas du Mazelet | Saint-Félix-de-Pallières

Bezoek LE MAZELET. Een klein wijndomein van 4ha gelegen aan de voet van de Cévennes, Le Mazelet is een Engels-Nederlandse samenwerking tussen Kim Nasmyth en Ronald van Breemen, beiden gepassioneerd om natuurlijke wijnen te produceren. Ronald verteld met veel passie over hoe de wijn wordt gemaakt. De rondleiding wordt afgesloten met een ‘degustation’, waarbij u alle wijnen kunt zien, ruiken en proeven.
Onze tip: Le Mazelet organiseert diverse activiteiten waaronder paardrijden door de prachtige omgeving van de ‘Piemont Cévenol’  of een picknick tussen de wijngaarden, genieten! 

10 minuten

Stoomlocomotief Anduze
Train á Vapeur des Cévennes
Train á Vapeur des Cévennes

De stoomlocomotief van de Cevennen reist van Anduze naar Saint Jean du Gard. Volgens velen de leukste treinreis ooit! Deze ouderwetse stoomlocomotief rijdt door het schitterende landschap over hoge bruggen en door tunnels. Een belevenis voor jong en oud.
Onze tip: ga niet in de eerste 2 wagons zitten …;-)

15 minuten

La Bambouseraie | Anduze
La Bambouseraie d'Anduze
La Bambouseraie | Anduze

Een prachtig park in de Cévennes waar meer dan 100 verschillende soorten bamboe worden getoond, van klein tot enorm groot.  Het domein is 34ha groot, het park zelf 15 hectare. Dit park is het thuis van meer dan 150 variëteiten van bamboe en een verscheidenheid van exotische planten en opmerkelijke bomen. Als bezoeker maakt u een reis door het bos van reusachtige bamboe, de Japanse tuin, het Laotiaanse dorp en de prachtige vallei van de Dragon.
Onze tip: La Bambouseraie kan men combineren met de stoomtrein door de Cévennes, het treintje maakt namelijk een stop voor de entree van dit park. 

15 minuten

Saint-Guilhem-Le-Désert
Saint-Guilhem-Le-Desert
Saint-Guilhem-Le-Desert

Saint-Guilhem-le-Désert is een langgerekt dorp dat is gebouwd in een kloof van het riviertje Les Verdus. De weg naar het dorp loopt langs de Gorge de Hérault en dat is een mooie route naar het dorp. Het dorp rekt zich uit door een kloof. De straatjes zijn smal met veel winkeltjes.
Onze tip: een verborgen Salon de Thé temidden van het dorp. En een prachtige aanrijroute vol natuurschoon (vraag ons naar de route)

50 minuten

Aigues Mortes | Camargue
Aigues Mortes | Camargue
Aigues Mortes | Camargue

Dit vestingstadje heeft al zijn immense charme weten te bewaren. Deze middeleeuwse stad van de dode wateren (Aigues-Mortes) is een prima vertrekpunt om de Camargue te ontdekken. Tevens ligt hier de oudste zoutpan van de Middellandse zee.
Onze tip: reserveer een tocht door de Camargue langs de zoutpan, flamingo’s en wilde paarden.

55 minuten

Vézénobres
Vézénobres
Vézénobres
Vézénobres is één van die dorpen waar je je meteen toe aangetrokken voelt. Dit dorp heeft een rijke architectuur uit de 12/14de eeuw die grotendeels in tact is. vanaf de eerste stappen die je er zet, wil je nog maar één ding: de straatjes oplopen om steeds hoger te klimmen.
Onze tip: bezoek het uitzichtpunt boven het dorp met de prachtige geglazuurde oriënteringstafel waarop je een weergave van de omgeving en plaatsen ziet. Tevens een heerlijke plaats voor een picknick.
30 minuten