Gourmand

De meeste mensen gaan voor een vakantie naar de Dordogne, de Provence of de Ardèche. Mooie gebieden. Maar je komt meteen in een stroom van toerisme terecht. Het fijne van naar de Cevennen gaan, is dat het voor een groot deel nog onontgonnen gebied is. Voor veel mensen zal het de vraag zijn of het kan concurreren met de bekende toeristengebieden, laad ik die vraag in een paar blogs proberen te beantwoorden.

Het eerste blog schrijf ik voor de gourmands onder de lezers, voor de lekkerbekken. Een belangrijke reden om naar Frankrijk te gaan is voor velen het eten en de wijn. Om eerlijk te zijn: voor ons was het een belangrijke reden om hier een chambres d’hôtes te beginnen. Kan de Cevennen tippen aan die andere gebieden?

Lees verder!

Bamboeseraie

Het fijne van ergens pas wonen, is dat je zelf ook allemaal dingen kunt ontdekken. Afgelopen maand waren een aantal gasten van ons naar de Bambouseraie in Générargues geweest dat vlakbij Anduze ligt en ze kwamen daar allemaal zeer enthousiast van terug. Tijd om zelf ook eens te gaan kijken want je wilt toekomstige gasten toch goed kunnen informeren. De Bambouseraie is een botanische tuin gespecialiseerd in bamboe.

Lees verder!

Wandelen in de Cevennen

De Cevennen ligt vlakbij de Middellandse Zee. Hierdoor hebben we een mediterraan klimaat. Dat wil zeggen: warme zomers en korte, wat koude winters. Dank zij deze tegenstelling beschikt de Cevennen over een rijke flora en fauna. In het voorjaar kun je genieten van een overweldigende bloemenpracht en wordt de neus verwend door heerlijke kruidengeuren. Het is dan ook heerlijk wandelen in de Cevennen. Kriskras door het landschap lopen diverse grand randonnees.

Lees verder!

Een nieuw avontuur

Als je ergens lang werkt, heb je soms de behoefte om eens iets heel anders te gaan doen. Het was begin december. Wybrich zat op de bank na een moeizame werkdag televisie te kijken. ‘Ik heb zo’n zin om iets heel anders te gaan doen,’ zei ze. En ik wist waar ze zin in had: Frankrijk. Frankrijk speelde al zo lang door ons hoofd. Al googelend vindt ze opeens de mogelijkheid om Les Trois Comtes te beheren. Mensen werden gevraagd te reageren.

Lees verder!